Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)


video tak tahan gelak

TIME dot COM hari ini melangkah setapak lagi ke hadapan dengan menawarkan perkhidmatan internet berkelajuan sehingga 100Mbps pada harga promosi serendah RM179 sebulan, sekaligus meletakkan mereka dihadapan beberapa pesaing yang lain.
Perkhidmatan baru ini dinamakan sebagai TIME Fibre 100Mbps Home Broadband, membolehkan para pelanggan menggunakannya pada harga rendah, dengan kuota bulanan sebanyak 100GB sebulan. Perkhidmatan ini ditawarkan sebagai penambahan beberapa pakej sedia ada, termasuk pilihan pakej lain pada kadar kelajuan 8Mbps, 15Mbps, 30Mbps dan juga 50Mbps. Pilihan pelan lain kini ditawarkan dengan sokongan penggunaan kuota tanpa had, berbanding pakej 100Mbps.
Walaubagaimanapun, kawasan liputan untuk TIME dot COM buat masa ini masih lagi terhad, yang mana mungkin akan mengecewakan para pengguna yang inginkannya. Bagi yang berminat, mungkin boleh menyemak liputan di laman rasmi mereka hari ini.
Feel it then u know it ^_^

 
.Continue(scroll down)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.

.


pix_gal0
Mahkamah Korea Selatan memutuskan firma Apple Inc. dan Samsung Electronics Co. menggunakan paten lawan masing-masing dan mengenakan pengharaman terhadap sebahagian produk dua syarikat berkenaan di sini selain diarah membayar pampasan.
Mahkamah Daerah Pusat Seoul mengarahkan Apple menarik balik iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 dan iPad 2 daripada kedai di Korea Selatan manakala produk Samsung yang diharamkan ialah GalaxyS2.
Produk iPhone 4S dan Galaxy S3 boleh terus dijual.
Samsung diarah membayar 25 juta won (RM66,000) kepada lawannya manakala Apple diarah membayar pesaingnya, 40 juta won (RM109,353). – AP

Salam..
celcom broadband usb modem Layan Internet Di Mana Saja dengan Celcom Wifi

Wooo kalau sebelum ni celcom memperkenalkan broadband versi baru iaitu ada soket plug dan car charger tapi kali ni lagi best sebab ada WIFI. Maknanyaa, korang boleh online di mana saja bukan hanya dengan laptop tapi boleh guna tablet dan jugak phone sekali. Perghhh all in one meyhh!  Celcom First Wifi !!!
Apa yang menarik sangat Celcom Wifi ni? Haaa meh kita tengok dengan lebih dekat boleh korang terus subscribe lepas ni.
ScreenHunter 01 Jul. 31 08.43 Layan Internet Di Mana Saja dengan Celcom Wifi
Paling aku suka dengan Celcom Wifi ni sebab kita boleh kawal kadar penggunaan Wifi dan jugak boleh uruskan akaun melalui portal Wifi.  Kira takdelah tetiba jek dah habis quota ye dak? Hikhik
120806 CelcomFirstWiFi Layan Internet Di Mana Saja dengan Celcom Wifi
Kadar plan  Celcom First Wifi  bagi aku memang berbaloi sebabnya coverage dia tok sah cakaplah. Jarang sangat tak dapat line tambah pulak speed internet perghhh laju meyhh. Bukan nak puji tapi time aku guna telco lain sebelum ni memang nampak sangat perbezaan dengan kawan aku yang guna line celcom.
Dia seronok boleh guna hotspot tapi aku terkebil – kebil tengok dia online sebab line telco aku hampeh. Bayangkan dengan Rm18 unlimited internet untuk seminggu, korang boleh pulak guna kat laptop time pergi bercuti tapi itu broadband dari phone kali ni lebih murah dengan Broadband wifi cuma Rm18 jek sebulan plus 1GB volume. Murah gila kot? Mana nak cari PLAN MURAH macam nihhh.
ddddddddd Layan Internet Di Mana Saja dengan Celcom Wifi
Cakap kosong tak guna so aku kasi korang tengok sendiri apa kelebihan celcom berbanding telco lain. Haaaaaa korang tentukan sendiri mana satu pilihan yang korang berminat  tapi bagi aku Celcom First Wifi ni dah kira termurah dengan Line yang super speed terbaik.
Jom lelaju kita subscribe plan yang ditawarkan. Macam mana?
celcomwifi4 Layan Internet Di Mana Saja dengan Celcom Wifi
 P/s: Sekarang ni pun, line celcom dah tak macam dulu mendahului jauh ke hadapan jadi sesuailah tagline Celcom ”Celcom has the widest network coverage anywhere in Malaysia, indoors, outdoors and on-the-move”. Apa komen korang? Murahkan komitmen bulanan dengan 1gb data? Celcom memang berbaloi!!
Kenali ustaz azhar. Jom baca beberapa perkara dan latar belakang ustaz azhar idrus.



Ini adalah sebahagian haiwan pelik yang oleh dtemui di Muzium Jepun. Secara hakikatnya masih banyak lagi haiwan misteri yang dianggap pelik, masih lagi hidup di atas muka bumi. Cuma sebagai seorang manusia, kita mempunyai kemahiran yang terhad, dan tidak mampu mengkaji sehingga ke seluruh alam. Rahsia alam hanya Allah SWT sahaja yang mengetahuinya.
sumber: melayukini.net



Annie Leibovitz, a world renowned photographer, is aiming to take you from the ordinary to the extraordinary with her Disney Dream Portraits. Her portraits depict big-name celebrities in scenes from Disney movie favorites. Her latest series for the theme parks featuring Olivia Wilde, Alec Baldwin, Penelope Cruz, Jeff Bridges, and Queen Latifah.

Entitled Famed Is Thy Beauty, this new portrait depicts Alec Baldwin as the Spirit in the Magic Mirror along with Olivia Wilde as the Evil Queen. This scene is taken from Snow White and the Seven Dwarfs. In the depths of her lair, the Queen summons the mirror's spirit to reveal the identity of a lovelier maid, if one so exists.

And in case you're wondering, these images are not created simply for art sake. They are used as advertisements for Disney Parks, in magazines, on billboards, and (obviously) online.

Rachel Weisz as Snow White

Julie Andrews and Abigail Breslin as the Blue Fairy and Fira from Pinocchio

Julienne Moore and Michael Phelps as Ariel and a mermaid from The Little Mermaid

Jessica Biel as Pocahontas

David Beckham as Prince Philip from Sleeping Beauty

Queen Latifah as Ursula from The Little Mermaid

Beyonce, Oliver Platt, and Lyle Lovett as Alice in Wonderland, the Mad Hatter, and the March Hare

Jeff Bridges and Penelope Cruz as Beauty and the Beast

Mikhail Baryshnikov, Gisele Bundchen, and Tina Fey as Peter Pan, Wendy, and Tinker Bell

Scarlett Johansson as Cinderella

Jennifer Lopez and Marc Anthony as Jasmine and Aladdin

Whoopi Goldberg as The Genie from Aladdin

Drew Barrymore as Belle

Olivia Wilde and Alec Baldwin as the Evil Queen and Magic Mirror from Snow White and the Seven Dwarfs

Johnny Depp as Jack Sparrow and performer, writer and artist Patti Smith as the Second Pirate in Command:

Roger Federer as King Arthur from The Sword in the Stone

Zac Efron and Vanessa Hudgens from Sleeping Beauty

ni adalah salah satu video yang tidak digalakkan ditiru aksinya kerana risiko bahayanya terlalu tinggi.
Silap-silap, melayang nyawa nanti.
Dalam video ini, tidaklah penulis tahu di mana lokasinya.
Tapi, seperti boleh diagak berlaku di negara Indonesia melalui pertuturan antara mereka.
Beberapa anak muda sedang gembira apabila salah seorang dari rakan mereka melakukan aksi ‘wheelie’ ketika menunggang motorsikal.
Nak dijadikan cerita, mungkin tertekan pedal minyak motor terlalu kuat, motor yang ditunggang ter’wheelie’ tinggi ke atas.
Akhirnya, terhumban ke dalam longkang!
Yang boleh dijadikan lawak dan lucu, tukang rakam iaitu rakan-rakan kepada si penunggang tadi hanya menggelakkan sahaja apa yang terjadi kepada rakannya yang seorang itu.
Yang menunggang motor itu pula, terbaring di dalam longkang, tetapi jelaslah reaksi di wajahnya.
Cuma, penulis tak tahu. Dia menangis atau ketawa sama? Macam-macam hal pun ada.
Oleh: NAIMAH SHAARI
Apabila seorang teman mengirimkan gambar-gambar yang tertera di bawah ini ternyata hanya satu perkara yang muncul dalam fikiran ini: apakah manusia yang sanggup melakukan perbuatan paling kejam ini terhadap manusia lainnya apa lagi kalau manusia yang dipotong-potong itu adalah tubuh badan seorang wanita, masih boleh dianggap manusia?

Kegerunan dan ketakutan silih berganti. Isi-isi dan otot-otot seluruh tubuh badan ini mengigil gementar. Aduh, benarlah keadaan dan perilaku serta tabiat segelintir manusia sudah menjadi lebih ganas dan lebih bersifat kanibal berbanding masa-masa yang sudah. Kalau suatu masa dahulu jika keadaan itu berlaku, tidaklah menghairankan sangat sebab peradaban manusia masih dianggap jahil.

Tetapi jika perkara itu berlaku pada zaman sekarang yang serba maju dan pemikiran manusia itu tidak lagi dianggap kolot, apakah perlakuan ini masih dianggap biasa-biasa saja? Pada saya, perlakuan seumpama ini adalah luar biasa kejam dan dashyatnya!

Bagaimana mungkin seorang manusia yang boleh digelar manusia nekad melakukan perbuatan paling kejam ini. Ikuti photo-photo berikut dan lihat apa reaksi anda ....










Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Ramai yang bertanya kepada Aku, macam mana aku mendapat users online yang begitu ramai kadang-kadang mencecah lebih dari 1000 online users untuk blog ini..Aku sebenarnya menggunakan khidmat page @ fan pages untuk mempromosikan blog aku..


So dengan adanya fan page, Aku just letakkan application RSS FEED dan apabila aku update satu-satu entry..Aku tak perlu susah payah untuk ping di mana-mana group blogger untuk mendapatkan traffic..

Di bawah ni,adalah senarai Fan Pages yang akan disewakan bagi sesiapa sahaja yang berminat...



Sekiranya anda berminat,anda boleh lah contact Owner of The Pages->>Click DISNI<--.Kelebihan sewa rss feed bagi Fan Page di atas ialah anda boleh mendapatkan traffik yang tinggi kerana hanya 3 feed sahaja dibenarkan untuk di sewa.Keutamaan diberikan kepada owner blog/website yang kurang traffik.


Wow..Sungguh Unik basikal yang dicipta ini kerana ianya mempunyai kelainan tersendiri iaitu tidak mempunyai rantai..Tapi bagaimana iyanya bergerak..Jom kita saksikannya..Cekidot...