Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)

Tutorial buat hide sidebar ticker

Arif Jemali | Khamis, Oktober 06, 2011 | 0 ulasan

Assalmualaikum dan salam sejahtera semua..

Salam 1 blogger. hoho rata-rata sekarang nie pengguna Facebook ramai yang tak suka dengan Ticker yang selalu bergerak kat sebelah kanan Home tu kan? Dekat situ kita boleh stalker segala benda yg kawan-kawan kita lakukan.

Tadi sempat berblogwalking, dan aku ternampak tutorial cara-cara nak buang ticker yg selalu menyemak dekat Home tu. Bagi aku benda nie sangat tak disenangi sebab segala benda yg kita lakukan mesti org lain boleh nampak melalui ticker nie. Oleh itu, meh aku nak ajar satu cara mcm mana nak buangkan ticker yg menyemak kat Home tu.

Untuk pengguna Google Chrome
1. Pergi ke halaman ini –> Hide Facebook SideBar Ticker.
2. Tekan pada butang biru “Add to Chrome”..
3. Kemudian akan keluar satu pop up dan klik saja pada butang “Install”..
4. Siap!

Untuk pengguna Mozilla Firefox.
1. Pergi ke halaman ini –> Adblock Plus.
2. Tekan pada butang hijau “Add to Firefox“..
3. Kemudian akan keluar satu popout dan klik kat butang “Install Now“..
4. Restart Firefox korang dan siap!
**Kalau belum ada perubahan, refresh Firefox korang beberapa kali..


Category:

0 ulasan

Entry Yang Menarik