Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)

Tutorial Untuk Blog-Cara Untuk Disable Right Click di Blog

Arif Jemali | Isnin, November 28, 2011 |

assalamualaikum.

malam ni aku nak ajar korang camne nak disable right click..bukan ape..tadi ada sorang blogger yang bertanya..aku harap tutorial ni dapat la membantu..

1. Pergi ke design..then click pada page element..then korang tekan lah " add page element "
2. Pilih "HTML/javascript"..then korang masukkan kod kat bawah ni..





3. Pada kod warna biru kat atas tu korang masukkan lah pe2 yang korang nak tulis ye..

4. Hasilnya akan jadi seperti di bawah ni..

5. Selamat mencuba ye..:)

Kenapa Perlu Disable Right Click.?
Kebiasaannya,seseorang pemilik blog akan menggunakan fungsi ini untuk megelakkan orang lain mengambil apa yang ada dalam blog mereka. Samada tidak senang ayat mereka ditiru bulat² (copy paste), ataupun untuk mengelakkan bandwidth habis digunakan. Kebiasaan alasan yang aku selalu baca adalah kerana ada orang yang copy entri mereka bulat².


Category:

Entry Yang Menarik