Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)

PERNAH MAKAN TIKUS GORENG?

Arif Jemali | Selasa, Disember 20, 2011 |


Assalamualaikum...

AWAS! ENTRY INI BAKAL MENYEBABKAN ANDA LOYA! UNTUK MEREKA YANG BERPENYAKIT, TIDAK DIGALAKKAN MEMBACA ENTRY INI.PIHAK CIKGU FIQ TIDAK AKAN BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP SEGALA PERKARA YANG BERLAKU.

Tadi aku berjalan-jalan di blog warga seberang laut..Lepas tu aku terjumpa entry pasal:

RAHSIA AYAM GORENG MURAH DI TEPI JALAN..

Wah...mesti kat sana banyak ayam goreng murah-murah kan? Tapi, ayam goreng murah ni diragukan tau..
Nak tau sebab aper? Sebab tu bukan ayam goreng.. Tapi, sebenarnya TIKUS GORENG!
Orang yang membeli tu ingatkan tu ayam goreng sebab rupanya cam ayam..Lepas tu nampak sedap plak tu.. Tak percaya? Jom tengok resepi:

TIKUS GORENG!

Mula-mula ambil beberapa ekor tikus yang anda suka..Lagi gemuk lagi bagus..



Lepas dah jumpa calon `ayam goreng` yang sesuai, jangan lupa cuci bersih-bersih yer..huhuhu



Langkah seterusnya, perlu dibakar untuk menghilangkan bulu..

 

Ha, lepas tu, potong tikus tu, sampai jadi serupa dengan ayam.



Kemudian, masukkan perencah yang sesuai dan siap untuk digoreng!



Goreng sehingga warna merah dan kuning keemasan yer..Pastikan masak betul-betul.



Lepas tu, sajikan elok-elok..Hidang cantik-cantik..



Dan...siap untuk dimakan!!!!

Walaupun nampak serupa dengan ayam goreng, tapi ada perbezaannya...

1. Daging tikus lebih putih dan seratnya lebih halus daripada ayam goreng... Cuba tgk kat ayam di atas..Putih dan menyelerakan kan?

2. Cuba tengok kulitnya..Kalau ayam, kan ada bulu pelepah..Jadi, pori-pori bulu tu lebih kasar dan besar.. Tapi, kalau tikus..Bulu dia kan halus, jadi pori-pori nya kecil..

Jadi, ada sesiapa di sini yang nak makan TIKUS GORENG?

Euwwwwwwwwwwwwwww...
Lari...............

Category:

Entry Yang Menarik