Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)

Tutorial buang Timeline pada Facebook

Lance Lazatin | Ahad, Disember 18, 2011 |


Sebenarnya tidak ada cara untuk hilangkan timeline kerana bermula 23hb Disember 2011, semua pengguna Facebook akan menikmati keseronokkan facebook dengan timeline masing-masing. Tak kenal maka tak cinta. Yang pikir dan buat benda ni bukan orang biasa-biasa, jadi sudah pasti mereka tahu kelebihannya berbanding yang lama. Senang cerita, yang rasa tak best dengan timeline ni kiranya tak cukup 'cool'. Jangan marah ye. Ini dia tutorial yang saya peroleh dari blog seorang rakan (dalam bahasa Inggeris). Yang mana nak juga-juga hilangkan timeline boleh la cuba. Tapi nasihat saya jangan la. 


1. Go To Facebook And Login As Usual.



2.Go To Facebook’s Account Settings.



3. Go To Facebook’s Security Settings.


4. Okey ,Now ,Look At The Bottom Option And You Will See.


5. Click “Deactive Your Account”

6.Now, You Already Deactive Your Facebook Account.

7.Okey ,Now Go To Facebook.Com.

8.Fill In This Form :



9. Now You Get A New Facebook.

10. No Facebook Timeline ! It’s Cool Right?

Your Face Should Be Like This :




Hehe.. jangan la marah ye. Kan dari awal dah kata memang tak ada cara. Saya pun terkena juga. 

Category: , ,

Entry Yang Menarik