Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)

Beza Orang Kapel dengan Single

Arif Jemali | Ahad, Januari 22, 2012 |


ASSALAMUALAIKUM


Hye peeps !!
Entry aku kali ni macam yang aku tulis kat tajok beso tu la.
Ape beza orang dah kapel dengan orang yang single mingle macam aku ni.
Aku tengok sekarang makin ramai dah tukar status relationship kat fb tu.
Amboi,bukan main bahgia lagi aku tengok korang kan.
Tapi sebelum aku nak start cerita ni korang nak teka-teki tak ??
Ok, soalan nye macam ni: kenapa salih yaakob takde fb ??

Jawapannya :

hahahahaha.

Ok ! boleh berenti ketawa sekarang sebab aku dah nak start cerita dah ni.
Orang dah berpunya dengan yang solo ni memang nampak kan beze nya.
Tapi kadang2 aku tengok tu orang dah ade kapel pun same jek macam orang solo.
Tapi aku tak nak cerita yang tu sebab tu hak mereka kan.
Paling yang kite nampak sekali mesti la kalau orang kapel tu jalan berdua dan orang solo tu opcoz la jalan sorang2 kan sebab nama pun solo.
Jom la kite tengok satu2 ape yang beze sangat tu.

1. Facebook.
 Macam biasa la kan fb ni memang trend la orang nak heboh kan yang awek tu die punya.Ok fine la aku tak cakap tu salah pun.Selalu nya kalau bagi orang yang berkapel ni kan kalau awek die punya status tu mesti ade nama pakwe la dalam 'like list' tu.Aku tak taw la die like sebab memang like ke or juz nak jage hati jek.Kalau wall die tu mesti la penuh jek dengan pakwe die punya post tapi kalau tibe2 jek ade laki lain post kat wall awek die memang siap la awek tu.Ni jeles punya hal la.Nanti kompem2 la pakwe die like semua komen sebab nak jeles punya pasal kan.Tapi yang single pulak ikot suka la dia nak buat apa pun sebab tu fb dia kan dia punya suka la.Kalau ade awek post kat wall laki tu pun ape ade hal kan.

2.Jalan-jalan
Kalau bab jalan2 ni kompem la untung kat orang nak berkapel kan.Nak jalan jek call awek ajak jalan pastu keluar.Jarang la awek cakap tak nak sebab nak dating kan mesti la happy.Macam mana pulak dengan orang yang single ni?? Selalu nya diorang akan carik la membe bape orang nak ajak jalan kan. Kadang2 tu memang susah la sebab bukan semua membe free kan time tu.Ade yang nak pergi karoke naek mpv kancil la, pegi main boling la, dating dengan awek la dan macam2 lagi la. Last2,dah plan nak pegi jalan cancel jugak sebab takde membe nak follow kan.



3.Tempat Mengadu
Wahh!! nak bermanja pulak dah ni.Biasa la kan lumrah orang bercinta ni kalau si pakwe ade masalah bagi taw kat makwe die lepas tu kalau si makwe ade masalah bagi taw pakwe die.Macam tu baru la ade tempat mengadu.Bagi yang solo pula kalau bab mengadu ngada ni perempuan tak kisah sangat la sebab  perempuan selalu nya share poblem same2 tapi kalau lelaki ni macam mne?? Selalunya lelaki memang jarang la share problem sesama lelaki.Abes tu nak share kat sape kan macam tu ?? terpakse la tanggung sorang2 ataupun nak tak nak share jugak la dengan membe laki lain tu pun kalau tak rase pelik la.

4.Handphone
Aikk?? ape kait pulak dengan handfon ni ?? Mesti la ade sebab tu la aku tulis !! Bagi orang yang kapel ni kompem2 la handfon diorang sentiasa berdering kan.Kadang2 tu tempat yang tak sepatotnya berdering pun bole berdering jugak.Maksud aku dalam kelas ok !! taw la ade kapel tapi agak2 la kan orang tengah nak dengar Sir Baharum ajar MAF bole pulak potong sebab telefon die berdering.SILA SILENT PHONE ANDA PLEASEEEE.Tengok macam orang yang single ni takde even takde kapel pun tkde la nyusah kan orang kan.Kalau handfon tertinggal pun tak kisah sangat sebab taw bukan nya ade orang nak mesej pun.

silent pleaseeeee !!

Ok la aku rase korang pun lagi tahu kot pasal ni.
Aku nak cerita banyak2 pun takot ade orang tak suke pulak dengan cerita aku ni.
Cume aku nak cakap ni kalau korang ade kapel ke jaga la kapel korang tu baik2 ye.
Nanti kalau kapel korang dah tinggal kan korang takot gila bayang pulak kan.
Kepada yang single tu bile lagi nak carik pasangan ni??
Kalau nak carik tu ajak la aku sekali okay :p



 -SEKIAN-

Category: , , ,

Entry Yang Menarik