Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)

Tanda-Tanda Seseorang Mengalami Masalah Hutang

Arif Jemali | Jumaat, Januari 20, 2012 |





Salam..
Hari ini walaupun sibuk dengan urusan kerja tapi gua sempat juga update blog gua ni.
So, entri kali ni, gua nak kongsikan dengan korang tentang tanda-tanda seseorang itu dibebani hutang..
check it out bebeh!!!

Tanda-Tanda Seseorang Mengalami Masalah Hutang


Jika korang mengalami salah satu daripada tanda-tanda dibawah, Kemungkinan besar korang sedang mengalami masalah hutang.


  • Membuat bayaran minima bagi kad kredit
  • Tidak mempunyai simpanan
  • Berbelanja dengan menggunakan kad kredit sehingga mencecah had yang dibenarkan
  • Mempunyai banyak kad kredit berbanding wang tunai di dalam dompet
  • Mempunyai bil-bil lama yang masih belum dibayar 
  • Gagal mendapat pinjaman dari bank
  • Selalu 'off' telefon bimbit (kadang-kadang langsung tak guna HP)
  • Bayaran bulanan kereta selalu tertunggak
  • Hari ni gaji esok dah pokai
  • Malas kerja
  • Mengalami gangguan dan tekanan hidup
  • Pemarah dan panas baran
  • Jarang keluar seolah-olah elakkan sesuatu (elak along la tu)
Sebab kenapa seseorang dibebani hutang yang terlalu tinggi (tidak semua)
  • Suka berjudi
  • Terlibat dengan penyalahgunaan Dadah
  • Suka berjoli dan minum arak
  • Suka berlagak dan tidak mahu didahului rakan mahupun jiran
  • Suka berbelanja diluar kemampuan
  • "Biar papa asal bergaya"
p/s bersyukur dengan apa yang ada

Category: ,

Entry Yang Menarik