Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Korang pernah tengok tak mayat mangsa manusia yang pernah dibaham oleh ikan pirana? Memang sangat mengerikan mayat ni di mana abis isi dan organ dalam badan mangsa yang malang tu telah habis dimakan. Sebahagian dari tulang belulang pun turut hancur. Jom kita tengok gambar-gambar luar biasa mangsa yang telah dimakan oleh ikan pirana. Jangan tengok kalau tak tahan ye sebab sangat mengerikan. P/S: Dalam kubur kelak, orang yang tidak solat akan direjam oleh ular yang sangat besar dan setiap kali rejaman akan membawa orang itu ke tanah lebih dari 7 lapisan. Tak dapat nak digambarkan azab tu tetapi yang pasti, apa yang perlu kita ketahui ialah azab bagi orang yang meninggalkan solat itu amatlah berat. Tu baru kat kubur, belum kat akhirat lagi.








Sumber: Gempak

Fuhhh..Bukan nak cakap la, kadang-kadang penangan game ni lagi hebat efek nya daripada seorang wanita..Tambah-tambah, lelaki yang main tu pulak memang kaki game sejati tahap gaban, nak tinggal sekejap pun tak boleh..Kalau berhenti pun setakat pergi makan je, itu pun terlewat, dari makan tengah hari ganjak ke makan petang terus..Nak main game tu memang la tak salah, tapi jangan la sampai terlalu fanatik sehingga mengabaikan perkara yang berlaku kat sekeliling kita..

Kalau time bujang nak main game tu, tak jadi masalah, tapi kalau dah kahwin pun asyik pentingkan game jugak, itu memang dah jadi masalah berat..Agak-agak, apa la perasaan isteri korang nanti ekk? Korang rasa, sama tak macam cerita kat bawah ni..hehehehe =D


Bagi pihak lelaki yang dah pegang status sebagai suami orang tu, bawak-bawak la berubah..Isteri bukan sama macam game, bila dah habis sesuatu permainan, boleh di-delete atau dibeli yang baru..Jaga lah perasaan mereka seperti mana mereka menjaga perasaan anda ;)

p/s: maaf, gambar sedikit lucah =p



"Apabila diamati, saya percaya ia tuala wanita," kata pekedai, Mohd Ifzal Dzulkiffli, 31, yang terkejut apabila menemui tuala wanita di dalam peket minyak masak yang diterimanya di Kampung Titi, Kuala Klawang, di sini.

Mohd Ifzal berkata, minyak masak seberat satu kilogram (kg) itu diterima daripada pemborong dua bulan lalu, namun berikutan tidak sahih ia adalah tuala wanita dia tidak membuat laporan.

“Bagaimanapun, selepas berfikir kejadian ini mungkin terjadi kepada orang lain, saya bertindak melaporkan kepada pihak berwajib.

“Saya mahu tindakan tegas diambil terhadap pihak berkenaan berikutan ini membabitkan soal kesihatan dan kebersihan,” katanya.

Menceritakan penemuan mengejutkan itu, Mohd Ifzal berkata, perkara itu terjadi apabila seorang pelanggan mahu membeli minyak masak datang ke kedainya


AZIZULHAKIm:
macamana lah tuala ini boleh termasuk dalam pek minyak..sikit punya besar tuala wanita tu...takkan masa cheking dan packing boleh tak sedar...sapa punya la tuala tu kan...eeiiii
Kenapa wanita cantik bila bertudung?

Tuntutan agama
●❤● Putri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.
Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?*Rasulullah menjawab, “Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan mahramnya.


Mengurangkan dosa

●❤● Sehelai rambut yang diperlihat kepada seorang lelaki, satu dosa anda dapat. Kalau sehelai rambut sengaja diperlihat kepada 10 lelaki maka 10 dosa anda dapat. Tahukah berapa ribu helai rambut anda? dan tahukah berapa ribu lelaki yang anda hadapi setiap hari?.



 Lebih pintar dan tenang

●❤● Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakaian tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak, otak akan dapat berfikir dengan cepat dan baik.



  Tidak membazir
●❤●Tidak perlu pening-pening kepala membazirkan masa nak luruskan rambut, warnakan rambut dan membazirkan wang membeli shampu, pewarna rambut yang mahal atau pergi ke salun.



Lebih sopan dan manis

●❤● Lebih 98% lelaki mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. (Jadi wanita2 nie ada value added sebenarnya)



Rambut lebih tahan lama dan sihat
●❤● Fakta: Rambut yang terdedah kepada sinaran UV akan merosakkan rambut. Walaupun anda memakai syampu pelindung, hakikatnya syampoo itu sendiri mengandungi bahan kimia yang merosakkan.



 Menjadikan diri anda “Mahal”
●❤● Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya yang tinggi di puncak pokok berbanding epal-epal lain.




Lebih dihormati
●❤● Wanita bertudung lebih dihormati ramai, setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi..

Majlis Pernikahan Lisa Surihani & Yusry KRU 23 Februari 2012

Video Majlis Akad Nikah Lisa Surihani & Yusry KRU
Dengan sekali lafaz, Lisa Surihani Mohamed dan Yusry Abdul Halim sah menjadi pasangan suami isteri. Pasangan ini telah diijabkabulkan oleh Tuan Haji Halim Mat Isa, Pegawai Tadbir Agama Daerah Sepang dengan berwalikan abang sulung Lisa Surihani, iaitu Mohamed Azan Mohamed.
Berikut ialah video sekitar majlis akad nikah Lisa Surihani & Yusry pada 23 Februari 2012 :

Pra majlis pernikahan di mana para tetamu daripada kedua belah pihak sedang menuju masuk ke dewan pernikahan.

Wakil-wakil yang terdiri daripada rakan-rakan karib Lisa Surihani membawa masuk sembilan dulang hantaran untuk pihak lelaki.

Yusry diiringi pengapitnya masuk ke dewan pernikahan.

Lisa Surihani diiringi pengapitnya dan ibunya masuk ke dewan pernikahan.

Majlis upacara akad nikah berlangsung
Majlis resepsi perkahwinan Lisa dan Yusry di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) akan berlangsung pada Ahad ini (26 Februari 2012).

Kita semua mungkin pernah menipu/meniru dalam peperiksaan, sesetengah orang mungkin terlalu kerap.Di bawah ini merupakan cara generasi baru menipu dalam peperiksaan.

cheat in exam

cheat in exam

cheat in exam

cheat in exam

cheat in exam

cheat on exam

cheat on exam

cheat on exam

cheat on exam

cheat in exam

cheat in exam

cheat in exam



Kepada sesiapa yang mengalami 
kekecewaan yang melibatkan hati dan perasaan,
anda boleh lah mengamalkan ayat seperti di atas.
InsyaAllah, ALLAH akan mempermudahkan urusan anda
supaya hati menjadi lebih tenang.






Jangan terkejut melihat gambar-gambar ini kerana di Taiwan, ini ialah makanan yang paling digemari ramai. Mayat boleh diperolehi dengan sangat mudah dari rumah mayat dengan harga sekitar $50 – $70.


1. Menipu
Menipu adalah “pembunuh” utama dalam sebuah perhubungan. Ia umpama ledakan gunung berapi yang meletus hebat. Ada yang menipu untuk “menyelamatkan” sebuah perhubungan, namun mereka tidak mahu hati pasangan terluka. Sesetengah orang tidak dapat menerima bahawa hati mereka telah dipermainkan.

2. Harapan / Kebebasan
Ada pasangan meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada pasangannya malah mereka bergantung penuh kepada pasangan. Ada lelaki menyukai hal ini tetapi ada juga yang sebaliknya. Di sinilah timbulnya konflik yang mungkin menyebabkan hubungan terputus di tengah jalan. Ada pula lelaki yang inginkan kebebasan, tetapi dikongkong. Hal-hal beginilah membuatkan perhubungan tersekat.

3. Terlalu Memikirkan Aspek Perkahwinan
Perhubungan yang sihat biasanya berlangsung dalam suasana yang sangat harmonis. Ia perlu diisi dengan kasih sayang dan sikap saling memahami. Bila semua ini ada barulah perhubungan boleh sampai ke peringkat serius. Tapi sesetengah wanita, yang baru saja berkenalan terus saja mengharap akan ia berakhir dengan perkahwinan. Mereka takut jika perhubungan dijalinkan hanya sia-sia sahaja. Jadi kalau timbulnya konflik ini, perhubungan boleh menjadi putus.

4. Mengungkit Hal Yang Lalu
Menjadi kepantangan bagi sesetengah orang untuk mengungkit hal-hal yang lepas. Apatah lagi jika mengungkit akan kekasih lama. Belajarlah dari kesilapan, jangan mengungkit kisah lalu kalau anda sayangkan perhubungan.

5. Berbeza Pendapat
Dalam menjalin sebuah perhubungan, perbezaan pendapat memang sering terjadi. Kita mempunyai idea yang berbeza dengan pasangan dan hal-hal inilah yang membuatkan pasangan sering berbalah. Ada yang mempunyai cita-cita tetapi tidak dapat ditunaikan hanya kerana pasangan tidak mengizinkan. Itu adalah antara perkara yang boleh membantutkan sesebuah perhubungan.

6. Status Yang Tinggi
Ada sesetengah pasangan sangat gembira dengan perhubungan yang dijalinkan. Mereka sangat bahagia namun ada sesetengahnya begitu mementingkan status diri. Mereka memilih pasangan yang dirasakan sangat sesuai dengan diri mereka.

7. Hal-hal Yang Menyakitkan Hati
Ada perkara yang dibuat oleh pasangan memang menyakitkan hati. Malah sanggup melakukan hal-hal bodoh semata-mata mahu menyakiti hati orang lain. Jadi kalau inilah yang terjadi, hubungan anda pasti tidak akan bertahan lama.

8. Kehidupan Yang Sangat Mendesak
Ada sesetengah pasangan memang suka menyusahkan pasangannya. Mereka sering memberikan masalah dengan membuat pelbagai perkara hingga ia menyakiti hati pasangan. Kehidupan yang sangat terdesak ini adakalanya membuatkan perhubungan tidak berlangsung dengan baik.

9. Kawan-kawan dan Keluarga
Tidak mustahil, kawan-kawan dan keluarga juga boleh membuatkan sebuah perhubungan menjadi tidak stabil. Pengaruh dari kawan-kawan dan keluarga boleh mempengaruhi keputusan. Jangan salah sangka, orang yang anda sayang pun boleh terlepas dari tangan jika keluarganya tidak menyukai anda.

Sumber






Lisa Surihani ditemani ibunya sebelum sesi akad nikah berlangsung

Disediakan skrin untuk tetamu melihat acara akad nikah yang berlangsung.
Lisa kelihatan mengalirkan air mata apabila akad nikah disahkan.
Yusry sah menjadi suami kepada Lisa Surihani dengan sekali lafaz sahaja! Tahniah..!!
Lisa menerima seutas rantai platinum sebagai mas kahwin sementara jumlah wang hantaran dirahsiakan.
Selain itu, Lisa juga menerima tujuh dulang hantaran daripada pihak lelaki dan sebagai balasan, Lisa menghadiahkan sembilan dulang hantaran.


Biasanya kita dah biasa lihat gambar profil mana-mana social networking yang banyak ada gambar tangkap sendiri. Tapi, macam mana pula kalau kucing pula yang tangkap gambar dia sendiri? Sila teruskan bacaan untuk melihat gambar kucing yang syok sendiri ni. Hehehe :)



Nasihangit minat kucing tapi itu tak bermakna nasihangit termasuk dalam golongan lelaki kucing. Muahahaha :D

KUALA LUMPUR – Telefon pintar baharu yang akan dipasarkan di Malaysia menjelang April, menyasarkan segmen pasaran mampu milik.
Telefon berharga di bawah RM500 itu dimajukan dan dikeluarkan di Malaysia oleh sebuah syarikat tempatan, DMD Mobile Sdn Bhd.
Pengerusi Eksekutifnya, Datuk Dr Mohammed M. Daud, berkata syarikat itu sedang berunding dengan penyedia-penyedia perkhidmatan telekomunikasi bagi “DMD Android Smartphone Communicator”, yang mempunyai kapasiti menampung rangkaian 3.75G dan kelajuan 650 Mhz bagi pemproses utama.


Tahukah korang bahawa ninja kucing memang wujud? Kalau korang ragu-ragu, korang boleh teruskan bacaan untuk mendapat jawapannya. Hehehe ;)



Tengok. Sedetik korang berlalu, berapa langkah si kucing ni mara ke depan untuk menyerang korang. Muahaha :D


Kalau di Malaysia ada smart tunnel, di Switzerland ada smart tandas. Gambar dekat atas ni bukan booth polis tetapi sebuah tandas awam yang amat canggih. Dilengkapi dengan motion sensor dan cermin yang sempoi, korang akan rasa teruja apabila menggunakan tandas ini untuk berak. Hahaha ;3



Cermin dalam dan luar tandas awam ini adalah 100% lutsinar. Namun, apabila pengguna menekan butang "VOIR" atau membawa maksud tengah pakai, cermin tandas ini akan berubah menjadi kelabu/tidak lutcahaya. 










Cermin tandas ini akan berubah menjadi lutsinar balik jika sensor mengesan tiada sebarang pergerakan dalam tandas atau terlampau banyak pergerakan di dalamnya. Jadi, janganlah tertidur kalau pakai tandas ni. Kalau tak, tak pasal-pasal orang ramai dapat tengok free show. Hahaha ;3

DOWNLOAD VANILLA COKLAT - VANILLA COKLAT - VANILLA COKLAT DOWNLOAD - VANILLA COKLAT FULL EPISOD – FULL EPISOD VANILLA COKLAT

DOWNLOAD VANILLA COKLAT

Download VANILLA COKLAT
Download VANILLA COKLAT

 DOWNLOAD VANILLA COKLAT

VANILLA COKLAT
HARI: Setiap Selasa
MULAI: 20 December
SLOT : Lestari TV3
MASA: 9malam

 DOWNLOAD VANILLA COKLAT

Tonton Online Vanilla Coklat Episod 1 – 13

VANILLA COKLAT
VANILLA COKLAT
OST Vanilla Coklat - 6ixth sense feat saujana – Penerang Hati
Mencinta Mu terangkan jiwaku
Merindu Mu hatiku selalu
Hanya diri Mu satu cintaku
Tak akan mampu ku jauh dari Mu
Satu nafas ku harap Kau ada
Hanya pada Mu Tuhan ku rayu
Ku akan mencinta Mu
Selalu merindu Mu seluruh jiwaku
Kau terangi aku
Engkau penjaga hatiku
Pendamping jiwaku
Cerahkan cintaku
Cinta yang abadi
Jangan pernah kau menjauh
  • UPDATE
  • Kami tengah membaiki link yang rosak,minta tolong jangan tanya kenapa tak boleh download kerana kebanyakan link teleh di delete oleh Mediafire dan Filehosting,ini semua adalah kerana SOPA
  • Download 3

Entry Yang Menarik