Web Domain

product 1

Kepada sesiapa yang ingin membeli 'Domain' untuk blog/website lain.Untuk Blogger 10 USD (RM30) Boleh deal disini.

Blog Setup

product 1

Dengan serendah RM60, pihak kami akan menyelesaikan proses setup blog baru anda. Anda hanya tinggal post kan entri sahaja.

Blog Contoh

product 1

Untuk melihat contoh blog yang telah membeli domain,boleh lihat disini.(RM30/Year)

Siapa sangka di sebuah negara bukan Islam iaitu Sweden masih ada yang berani menegakkan hak nya sebagai seorang Muslim walaupun dia hanyalah seorang perempuan, namun itu lah perkara sebenar yang telah berlaku..Kerjaya sebagai seorang pegawai polis di negara seperti itu bukan lah penghalang untuk seorang Muslimah sejati ini menutup aurat..Kalau korang nak tahu cerita tentang seorang pegawai polis wanita Muslim ini yang telah pertama kali menjadi pegawai polis bertudung di Sweden dengan lebih lanjut, meh baca kat bawah ni..Harap kita boleh mengambil teladan dengan ketabahan wanita ini =D





Donna Eljammal yang berusia 26 tahun, merupakan polis Muslimah pertama di Sweden yang mengenakan tudung. Demikian dilaporkan Metro Se, Rabu (7/12).


Dia mendedahkan bahawa keinginannya untuk menjadi anggota polis jauh sebelum dirinya memakai tudung. "Sejak saya masih kecil, saya ingin membantu orang lain sehingga boleh bergerak dan bukan hanya duduk di depan komputer," katanya.


Beberapa tahun yang lalu, mengenakan tudung mungkin menjadi sebagai sebahagian daripada pakaian seragam polis, pasca beberapa pendebatan. Menurutnya, Sweden ialah sebuah negara multikultural dan itu penting dimana dalam setiap bidang, akan ada orang-orang dari latar belakang yang berbeza, kerana ingin meningkatkan pengetahuan dan pemahaman.


"Saya membesar di Pitea kecil dan kami berada di antara keluarga pendatang pertama di sana. Bahkan ketika saya bekerja di lapas (Lembaga Pemasyarakatan), saya adalah orang pertama yang memakai tudung. Tapi tidak ada banyak komentar tentang tudung ketika mereka harus tahu saya sebagai peribadi," jelasnya.


Eljammal tidak berfikir untuk untuk membuka jilbabnya semasa bekerja. Dia melihat tudung sebagai sebahagian dirinya dan boleh melakukan segala sesuatu dengan tudung, sehingga dia melihat tidak ada guna untuk membukanya.


Lagi gambar-gambar Donna Eljammal, polis wanita Islam pertama bertudung di Sweden.










Sumber: Sinar Islam


Berita yang baru diterima, KLCC terbakar petang tadi. Dari gambar di atas, tgk macam kebakaran kecil saja kot. Punca kebakaran di KLCC masih belum diketahui. Mungkin ada kebocoran gas. Sape ade info, minta tolong update. TQ.

UPDATE!!!

Ramai orang berpusu-pusu keluar daripada KLCC kerana ada kebakaran berlaku di dalam Suria KLCC. Kebakaran dipercayai berlaku di dapur Chinoz On The Park. Buat masa ini pihak bomba sedang berusaha memadamkan kebakaran. Berikut adalah beberapa keping gambar yang dapat diambil.


Tidak dapat dipastikan samada ada mangsa terlibat dalam kebakaran tersebut. Berita selanjutnya akan menyusul kemudian.
Sekali google jumpe gambar ni plak....


Bahaya bila tengok lama-lama.... :P














Tengok muka orang ini…..macam tak ada harap je nak teruskan kehidupan. Tapi kalau kita usaha..Inys Allah, akan berjaya.

Seorang lelaki yang berusia 37 tahun, mengalami kecederaan teruk di muka dalam kemalangan pada tahun 1997, akibat pistol. Namun kini doctor pakar telah memberi dia dengan wajah baru, gigi, lidah dan rahang. Nak tahu selanjutnya sila…


Doktor berkata “ ini adalah  pemindahan muka yang paling meluas yang pernah mereka
dilakukan. Pegawai di Pusat Perubatan Universiti Maryland hari ini mengumumkan 
bahawa Richard Lee Norris mula pulih dengan baik selepas pembedahan 36 jam minggu lalu.


Dia mula merasakan mukanya dan sudah boleh memberus gigi dan pencukur. 
Dia jugamendapat kembali deria bau, yang beliau telah hilang selepas kemalangan


Selama 15 tahun, Encik Norris hidup  bersembunyi di sebalik topeng dan hanya keluar pada waktu malam. Dengan pembedahan ini, ia akan memberi kembali hidup Encik Norris , kata Dr Eduardo Rodriguez, pakar bedah plumbum.


Jom kita lihatgambar-gambar hasil kreatif kereta F1 dari batang mancis di bawah ini :
Melayukini.net - Kalau dilihat daripada jauh, seolah-olah struktur binaan kereta F! ini dibina dengan menggunakan kayu yang diukir rapi. Tetapi secara hakikatnya ia menggunakan ratusan ribu batang mancis. Sungguh menakjubkan.

KOMPAS.com: Sebuah karpet yang direka untuk menghias makam Nabi Muhammad SAW di Madinah terjual 5,4585 juta dollar AS atau lebih kurang RM150juta dalam sebuah lelongan di Qatar.


Tidak hanya nilai sejarah yang membuat karpet tersebut bernilai tinggi. Karpet yang sudah berusia 150 tahun itu juga dihiasi beratus-ratus batu-batuan mahal seperti intan, nilam, delima, dan emerald.

Karpet itu dikenali dengan nama Karpet Mutiara dari Baroda (Pearl Carpet of Baroda) kerana banyaknya mutiara yang dipakai untuk menghiasnya. Dianggarkan, dua juta batu mutiara digunakan yang diambil dari perairan Teluk Parsi.

Selama ini, karpet yang dibuat tahun 1860-an tersebut dikenali sebagai hadiah dari Maharaja Baroda dari India untuk dipasang di makam Nabi Muhammad. Namun, karpet tersebut tidak jadi dibawa ke Arab Saudi kerana raja telah meninggal. Akhirnya karpet hanya disimpan keluarga raja.

Karpet tersebut sempat dipamerkan dalam Delhi Exhibition pada tahun 1902. Kemudian disimpan di Monaco. Pada tahun 1985, karpet itu juga dipamerkan di New York. Balai lelong Sotheby 's selaku penganjur lelong sebenarnya berharap karpet tersebut dapat terjual minimum 20 juta dollar AS. Namun, tawaran perdana 5,5 juta dollar AS tak menarik minat pelelong.

Lelongan Khamis (19/3) dibuka dengan nilai 4.5 juta dollar AS yang diikuti tiga penawar. Tawaran tertinggi berhenti pada angka 5,4585 juta dollar AS termasuk yuran dan bayaran lelong. Namun, Shoteby 's belum bersedia mengumumkan pemenang lelongan tersebut.

Dengan banyaknya batuan mahal yang menghiasnya, karpet tersebut mungkin tak akan diletakan di lantai, tapi lebih sesuai sebagai hiasan dinding ~ via tabekpuang






Fesyen apakah ini.. memang menyeksa mata lah.. huhu


Ngeri, nyilu pedih..semua perasaan ada bila tengok gambar ni. Memang tak boleh tengok lama-lama. Rasa macam jadir sendiri pulak yang terkena. Cuba korang tengok gambar ni lama-lama.



Entry Yang Menarik